دلایل کاهش میل جنسی در مردان

دلایل کاهش میل جنسی در مردان

دلایل کاهش میل جنسی در مردان


دلایل کاهش میل جنسی در مردان

میل جنسی پایین علاقه کم به فعالیت جنسی را توصیف می کند به طور معمول از بین رفتن علاقه به رابطه جنسی هرزگاهی کاهش می یابد و میزان میل جنسی در زندگی متفاوت است، همچنین طبیعی است اگر علاقه شما در بعضی مواقع با شریک زندگی تان مطابقت نداشته باشد.
با این حال، میل جنسی کم برای مدت طولانی ممکن است باعث نگرانی برخی از افراد شود برخی اوقات می تواند شاخصی از یک بیماری زمینه ای باشد.

نقش تستوسترون کم بر کاهش میل جنسی

تستوسترون یک هورمون مهم مردانه است که بیشتر در بیضه تولید می شود. تستوسترون وظیفه عضله سازی، توده استخوانی و تحریک تولید اسپرم را دارد. علاوه بر آن سطح تستوسترون در میل جنسی نیز نقش دارد. سطح نرمال تستوسترون متفاوت خواهد بود. با این حال، طبق دستورالعمل های انجمن اورولوژی آمریکا، مردان بالغ هنگامی که سطح تستوسترون آنها کمتر از 300 نانوگرم در دسی لیتر باشد، تستوسترون کم یا T کم دارند. وقتی سطح تستوسترون کاهش می یابد در نتیجه میل فرد به رابطه جنسی نیز کم می شود. کاهش تستوسترون یک قسمت طبیعی از روند پیری محسوب می شود. با این حال، افت شدید تستوسترون می تواند منجر به کاهش میل جنسی شود. اگر فکر می کنید این مسئله برای شما مشکل ساز است با پزشک صحبت کنید احتمال می رود بتوانید از مکمل ها یا ژل هایی برای افزایش سطح تستوسترون خود استفاده کنید.

تاثیر داروها بر کاهش میل جنسی

مصرف برخی داروها می تواند سطح تستوسترون را کاهش دهد که به نوبه خود ممکن است منجر به میل کم جنسی شود به عنوان مثال، داروهای فشار خون مانند مهار کننده های ACE و بتا بلاکرها ممکن است از انزال و نعوظ جلوگیری کنند. سایر داروهایی که می توانند سطح تستوسترون را کاهش دهند عبارتند از:
شیمی درمانی یا پرتودرمانی برای سرطان
هورمون هایی که برای درمان سرطان پروستات استفاده می شوند
کورتیکواستروئیدها
مسکن های افیونی مانند مورفین و اکسی کدون
یک داروی ضد قارچ به نام کتوکونازول
سایمتیدین که برای سوزش معده و ریفلاکس معده (مری) استفاده می شود
استروئیدهای آنابولیک که ممکن است توسط ورزشکاران برای افزایش توده عضلانی استفاده شود
داروهای خاص ضد افسردگی
اگر با اثرات تستوسترون پایین دست و پنجه نرم می کنید با پزشک خود مشورت کنید، آنها ممکن است داروهای شما را تغییر دهند.

سندرم پای بی قرار و کاهش میل جنسی

سندرم پای بی قرار (RLS) اصرار غیرقابل کنترل برای حرکت دادن پاها است. یک مطالعه نشان داد مردان مبتلا به RLS در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به اختلال نعوظ (ED) نسبت به افراد بدون RLS هستند. اختلال نعوظ زمانی اتفاق می افتد که یک مرد نتواند نعوظ داشته باشد یا آن را حفظ کند. در این مطالعه، محققان دریافتند مردانی که حداقل پنج بار در ماه به RLS مبتلا می شوند تقریبا 50 درصد بیشتر از مردان بدون RLS دچار اختلال نعوظ می شوند، همچنین مردانی که به طور مکرر به دوره های RLS مبتلا می شوند حتی بیشتر ناتوان می شوند.

تاثیر افسردگی بر میل جنسی

افسردگی تمام ابعاد زندگی فرد را تحت الشعاع قرار می دهد. افراد مبتلا به افسردگی فقدان یا کمبود علاقه نسبت به فعالیت هایی از جمله ارتباط جنسی را که روزگاری برایشان لذت بخش بوده را تجربه می کنند. میل جنسی پایین نیز از عوارض جانبی برخی از داروهای ضد افسردگی است، از جمله:
مهارکننده های جذب مجدد سروتونین نوراپی نفرین مانند دولوکستین
مهارکننده های انتخابی جذب مجدد سروتونین مانند فلوکستین و سرترالین
با این حال، بوپروپیون مهارکننده جذب مجدد نوراپی نفرین و دوپامین نشان داده نشده است که میل جنسی را کاهش می دهد. اگر داروهای ضد افسردگی مصرف می کنید و میل جنسی کمی دارید با پزشک خود صحبت کنید، ممکن است وی با تنظیم دوز مناسب دارو یا استفاده از داروی دیگری عوارض جانبی را برطرف کند.

تاثیر بیماری مزمن بر میل جنسی

وقتی به دلیل تاثیر یک بیماری مزمن احساس خوبی ندارید رابطه جنسی در فهرست اولویت های شما رتبه اش بسیار پایین است. برخی بیماری ها مانند سرطان می توانند میزان تولید اسپرم را نیز کاهش دهند، سایر بیماری های مزمن که می تواند به میل جنسی شما آسیب برساند عبارتند از:
دیابت نوع 2
چاقی
فشار خون بالا
کلسترول بالا
نارسایی مزمن ریه، قلب، کلیه و کبد
اگر یک بیماری مزمن را تجربه می کنید با شریک زندگی خود در مورد راه های صمیمی بودن در این مدت صحبت کنید، همچنین احتمال می رود در مورد مسائل و مشکلات خود باید به مشاور ازدواج یا درمانگر جنسی مراجعه کنید.

تاثیر مشکلات خواب بر میل جنسی

یک مطالعه در ژورنال پزشکی بالینی خواب نشان داد مردان غیر چاق با آپنه انسدادی خواب سطح تستوسترون کمتری را تجربه می کنند. به نوبه خود این منجر به کاهش فعالیت و میل جنسی می شود. در این مطالعه، محققان دریافتند تقریبا یک سوم از مردانی که دچار آپنه خواب شدید بودند میزان تستوسترون آنها نیز کاهش یافته است. در مطالعه اخیر دیگری در مردان جوان و سالم، سطح تستوسترون10 تا 15 درصد پس از یک هفته محدودیت خواب به پنج ساعت در شب کاهش یافت. محققان دریافتند تاثیرات محدود کردن خواب بر میزان تستوسترون به ویژه بین ساعت 2 بعد از ظهر تا 10:00 روز بعد مشهود است.

ارتباط سالخوردگی با کاهش میل جنسی

سطح تستوسترون با میل جنسی مرتبط است هنگامی که مردان در اواخر دوران نوجوانی هستند در بالاترین حد خود قرار دارد. در سال های بعدتر ممکن است بیشتر اوقات ارگاسم، انزال و تحریک داشته باشید. نعوظ ممکن است به همین سختی نباشد و احیانا آلت تناسلی مرد طول بکشد. با این حال، داروهایی در دسترس هستند که می توانند به درمان این مسائل کمک کنند.

تاثیر استرس بر کاهش میل جنسی

اگر به دلیل موقعیت ها یا فشارهای شدید حواس شما پرت می شود و تحت فشار قرار دارید ممکن است میل جنسی کاهش یابد به این دلیل است که استرس می تواند سطح هورمون شما را مختل کند. عروق در زمان استرس می توانند باریک و تنگ شوند. این باریک شدن جریان خون را محدود می کند و به طور بالقوه باعث ED می شود.
یک مطالعه دیگر از این مفهوم پشتیبانی می کند که استرس تاثیر مستقیمی بر مشکلات جنسی در مردان و زنان دارد. مطالعه دیگری در مورد آسیب دیدگان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه نشان داد این اختلال استرس خطر ابتلا به اختلال عملکرد جنسی را بیش از 3 برابر افزایش می دهد. به سختی می توان از استرس جلوگیری کرد. مشکلات روابط، طلاق، مواجه شدن با مرگ یکی از عزیزان، نگرانی های مالی، نوزاد تازه متولد شده یا شغل پرمشغله تنها برخی از وقایع زندگی است که می تواند تمایل به رابطه جنسی را بسیار تحت تاثیر قرار دهد.
تکنیک های کنترل استرس مانند تمرینات تنفسی، مراقبه و گفتگو با یک درمانگر ممکن است کمک کنند. به عنوان مثال، در یک مطالعه مردانی که به تازگی با ED تشخیص داده شده بودند پس از شرکت در یک برنامه 8 هفته ای مدیریت استرس بهبود قابل توجهی در نمرات عملکرد نعوظ خود نشان دادند.

ارتباط عزت نفس پایین و کاهش میل جنسی

عزت نفس به عنوان نظر کلی یک فرد در مورد خود خودش تعریف می شود. عزت نفس پایین، اعتماد به نفس کم و تصویر بد درباره بدن خود می تواند بر سلامتی شما تاثیر بگذارد. اگر احساس می کنید غیر جذاب یا نامطلوب هستید این امر به احتمال زیاد مانع از برقراری ارتباط جنسی می شود. دوست نداشتن آنچه در آینه می بینید حتی می تواند باعث شود به طور کلی از ایجاد رابطه جنسی خودداری کنید. عزت نفس پایین ممکن است باعث اضطراب در مورد عملکرد جنسی شود که می تواند منجر به بروز مشکلات ED و کاهش میل جنسی شود. با گذشت زمان، مشکلات عزت نفس می تواند منجر به مشکلات بزرگ تر در حوزه بهداشت روانی مانند افسردگی، اضطراب و سوءمصرف مواد مخدر یا الکل شود که همه اینها با میل جنسی پایین مرتبط است.

 

ارتباط ورزش خیلی کم یا زیاد و کاهش میل جنسی

ورزش کم یا زیاد نیز می تواند عامل کاهش میل جنسی در مردان باشد. ورزش بسیار کم یا زیاد می تواند منجر به طیف وسیعی از مشکلات سلامتی شود که بر میل و تحریک جنسی تاثیر می گذارد. ورزش منظم ممکن است خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند چاقی، فشار خون بالا و دیابت نوع 2 را کاهش دهد همه اینها با کاهش میل جنسی در ارتباط هستند. مشهور است ورزش متوسط باعث کاهش سطح کورتیزول در شب و استرس می شود که می تواند به افزایش میل جنسی کمک کند.
از سوی دیگر، نشان داده شده است ورزش بیش از حد بر سلامت جنسی نیز تاثیر می گذارد. در یک مطالعه، سطوح بالاتر آموزش مداوم شدید و طولانی مدت به طور منظم به شدت با کاهش نمرات میل جنسی در مردان ارتباط داشت.

الکل و کاهش میل جنسی

نوشیدن زیاد الکل در هفته نیز با کاهش تولید تستوسترون ارتباط دارد طی یک دوره طولانی مدت مصرف بیش از حد الکل می تواند میل جنسی شما را کاهش دهد. کلینیک کلیولند توصیه می کند مردانی که به طور منظم بیش از سه بار نوشیدنی های الکلی مصرف می کنند باید از انجام این کار خودداری کنند. مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری منبع معتبر نشان می دهد مصرف بیش از حد الکل می تواند منجر به زوال سلامتی در طولانی مدت شود.

استفاده مواد مخدر و کاهش میل جنسی

علاوه بر الکل، استفاده از تنباکو، ماری جوانا و داروهای غیرقانونی نیز به کاهش تولید تستوسترون مرتبط بوده است که می تواند منجر به عدم تمایل جنسی شود، همچنین مشخص شده است سیگار کشیدن نیز تاثیر منفی بر تولید و حرکت اسپرم دارد.

عوارض جانبی جسمی و عاطفی میل پایین جنسی

کاهش میل جنسی می تواند برای مردان بسیار آزار دهنده باشد. میل جنسی کم می تواند منجر به یک چرخه معیوب از عوارض جانبی جسمی و عاطفی از جمله ED ناتوانی در حفظ نعوظ به اندازه کافی برای داشتن رابطه جنسی رضایت بخش است. ED ممکن است باعث شود یک مرد هنگام رابطه جنسی اضطراب داشته باشد که می تواند منجر به تنش و درگیری بین او و شریک زندگی اش شود که احتمال می رود به نوبه خود در روابط جنسی آنها تاثیر داشته باشد. عدم برقراری رابطه جنسی به دلیل ED می تواند احساس افسردگی، مشکلات عزت نفس و تصویر بد بدن را تحریک کند.

خلاصه

درمان میل جنسی پایین اغلب به درمان مسئله اساسی بستگی دارد. اگر میل جنسی کم به دلیل یک بیماری زمینه ای ایجاد می شود ممکن است لازم باشد داروها را عوض کنید. اگر میل جنسی پایین شما علل روانی دارد باید برای مشاوره به یک درمانگر مراجعه کنید، همچنین می توانید به تنهایی گام هایی برای تقویت میل جنسی خود بردارید. اقدامات زیر امکان افزایش میل جنسی شما را فراهم می کنند:
داشتن سبک زندگی سالم
خواب کافی
تمرین مدیریت استرس
داشتن رژیم غذایی سالم

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *