اگر به رژیم کم کربوهیدرات یا به اصطلاح لوکرب (Low-Carb) فکر میکنید، احتمالاً میدانید که استفاده از رژیم کم کربوهیدرات یک روش سریع برای کاهش وزن است. شاید به این باور رسیده باشید که “کربوهیدرات بد است”. بسیاری از مردم بدون این که چیزی در مورد کربوهیدراتها بدانند، فقط تصورمیکنند که همان غذای نشاستهای هستند.
کربوهیدرات چیست؟
احتمالاً دیده باشید که برخی افراد در هنگام غذا خوردن، نان را کنار میگذارند تا کربوهیدرات کمتری مصرف کنند؟ این تصورات درمورد کربوهیدراتها کاملا درست نیست. درست است که غذاهای نشاسته دارد مانند نان، ماکارونی و سیب زمینی، کربوهیدرات هستند، اما همه کربوهیدراتها نشاسته نیستند.
کربوهیدراتها مواد مغذی هستند که از قندهای ساده (مونوساکاریدها) تشکیل شدهاند. هنگامی که این قندها به هم وصل میشوند، مولکولهای پیچیدهای تشکیل میدهند. بسته به نحوه ترکیب قندها، آنها میتوانند دیسارکارید (قندهای مضاعف مانند لاکتوز و ساکارز)، الیگوساکاریدها (قندهای زنجیرهای کوتاه به نامهای گلیکوپروتئینها و گلیکولیپیدها) و پلی ساکاریدها (قندهای زنجیرهای طولانی مانند نشاسته و سلولز) ایجاد کنند.
هنگامیکه کربوهیدراتهایی مانند نشاسته یا شکر میخورید، بدن آنها را به سوخت تبدیل میکند. برخی غذاهای سرشار از کربوهیدرات با سرعت بیشتری نسبت به بقیه تجزیه میشوند. این عمل باعث افزایش ناگهانی قند خون میشود. این مقادیر بر اساس شاخص گلیسمی (شاخص گلایسمیک)، یا شاخص قندی یا بار گلیسمی که به اختصار به آن (Glycemic Index) GI هم میگویند، اندازهگیری میشود.
بدون دیدگاه